BBQ-RIBS

Ingredienser: 6 personer
6 hela rader kamben
1 burk öl
Valfri BBQ-sås
Rökspån av hickory eller äpple
Aluminiumfolie

Magic dust-rub:
1 dl paprikapulver
0.5 dl salt
2 msk senapspulver
0.5 dl spiskummin
2 msk finmald svartpeppar
0.5 dl vitlökspulver
2 msk cayenne
0.5 dl socker
Valfri BBQ-sås

Så här gör du:
1. Förbered kambenen genom att ta bort den sega, pappersliknande silverhinnan på baksidan och blanda ihop ingredienserna till rubben.
2. Strö rubben över revbenen och tänk på att trots att det heter rub ska man inte gnida, snarare klappa in den lite vänligt. Låt sedan stå och marinera i kylen 1–4 timmar.
3. Gör i ordning din grill för indirekt grillning. När värmen ligger stadigt någonstans mellan 110-120 grader slänger du på ett par nävar rökspån och låter sedan de rubbade revbenen rökgrilla, med bensidan ner, i cirka 2 timmar.
3. Vänd ribsen och grilla 30 minuter till.
4. Lägg ribsen på aluminiumfolie. Häll över öl och slå in till ett paket. Lägg tillbaka på grillen ytterligare 1 timme.
5. Ta ut ribsen ur paketet, pensla med bbq-sås och lägg tillbaka direkt på gallret ett par minuter så att såsen hinner karamelliseras. Servera dem hela till dina lyckliga gäster.