CHICAGO HOT DOGS

Ingredienser: 4 personer
4 korvar, köpta eller hemgjorda (se nedan)
4 korvbröd
Amerikansk gul ketchup
1 silverlök
4 msk Bostongurka
1 tomat
2 saltgurkor
4–8 inlagda chilis
Sellerisalt

Ingredienser: 25 korvar
2 kg fläskkarré
1 kg högrev
2 msk svartpeppar
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 msk salt
1 tsk hela fänkålsfrön
1 tsk hela senapsfrön
1 msk finhackad vitlök
1 tsk strösocker
1 öl
Fjälster

Så här gör du:
1. Om du gör egen korv: Skär köttet i kuber stora nog att passa köttkvarnen och häll över kryddblandningen och ölen. Ungefär 1 timme innan det är dags att mala korven stoppar du köttet i frysen tillsammans med köttkvarnen – om korvsmeten blir för varm skär den sig och blir gnisslig och konstig att äta.
2. Mal köttet med den minsta malskivan, blanda ihop allt en gång till och sätt genast smeten i kylen. Stek dock gärna upp lite färs och provsmaka. Skölj fjälstren noga – kom samtidigt ihåg, och glöm, att det är gristarmar vi snackar om – och lägg dem sedan i blöt i varmt vatten.
4. Montera korvhornet på köttkvarnen, trä på hela fjälstret och knyt en knut längst ut. Pressa kontrollerat ut köttsmeten i fjälstret och fortsätt till antingen korvsmeten, eller tarmen, tar slut. Snurra korvarna i korvlängder och rulla ihop.
5. Gör i ordning din grill för indirekt grillning – det vill säga lägg kol i halva grillen. Låt korven på färg över kolen och flytta sedan den till den indirekta sidan, lägg på och låt gå färdig som i en ugn ungefär.
6. Montera korven genom att stoppa korven i brödet och ringla över senap. Lägg sedan en klick bostongurka till höger om korven, följt av finhackad silverlök och tomatskivor. Till vänster om korven lägger du en tunn skiva saltgurka och några inlagda chilisar. Strö över sellerisalt och ät.