CHILICHEESEBURGERS

Ingredienser: 4 personer
800 g nymald nötfärs av högrev, bringa eller flankstek med 20% fetthalt
salt och svartpeppar
2 gröna spetspaprikor
2 – 4 färska gröna chilis
4 skivor färdigskivad cheddarost
4 hamburgerbröd
Ketchup
Amerikansk gul senap
Majonnäs

Så här gör du:
1. Gå till slaktaren och köp en billig men fet köttbit som högrev, bringa eller flankstek och be dem mala den. Sätt igång grillen. Grilla spetspaprikorna och chilin tills skinnet blivit svart, lägg dem i en plastpåse och efter ett par minuter så tar du bort skinnet och hackar dem grovt.
2. Forma burgarna av färsen så löst du kan. Grilla hamburgarna direkt över den grånande kolen utan att sticka hål på dem med gaffeln så att saften rinner ut. Tryck heller inte ner dem med stekspaden, hamburgare ska vara saftiga och lätta, inte stenhårda puckar. När de sviktar som din nästipp är de mediumstekta, lägg då på de hackade chilisarna och en skiva ost som du låter smälta. Sedan är det bara att lägga mellan två hamburgerbröd, toppa med eventuella andra kondiment och njuta.