VILDMARKSTACOS

Ingredienser: 6 personer
1 laxsida
1 rökplanka
0.5 dl socker
0.5 dl salt
Majstortillas
Frityrolja
Salt

Salsa:
1 lime
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk koriander
1 gurka
1 grönt äpple
1 avokado
2 – 3 jalapenos
1 silverlök

1. Snabbgrava laxen genom att strö över lika delar salt och socker och låt stå i kylskåpet i ungefär en timme. Lägg samtidigt en rökplanka i blöt, dessa kan man hitta på grillavdelningen i järnaffärer. Sätt igång grillen. Torka bort överflödigt salt och socker från laxen och lägg med skinnsidan ner på plankan. Lägg på locket och grilla tills laxen fått fin smak av plankan och skiktar sig fint. Akta så den inte blir torr!
2. Värm oljan till 180 grader och fritera majstortillasarna tills de blir knapriga och härliga. Salta. Julienna gurka och äpple, kuba avokado och silverlök samt skär jalapenon i rundlar. Bland samman och riv ner de färska kryddorna samt smaka av med salt och limejuice.
3. Lägg en bit lax på tortillan, toppa med salsan och ät.