Cart 0

Vår historia

Mycket vatten har runnit under Falkenbergs broar – och genom tappen. Många bäckar små blir till slut en skål. 

 
falcon_1800.jpg

1896

Inget öl utan vatten! 24-åringen John L. Skantze reser land och rike för att hitta en källa som lever upp till hans renhetskrav. Platsen där han till slut öppnar sina drömmars Bryggeri Falken AB heter Falkenberg. 

falcon_ljusgul.png
 
falcon_skantze.jpg

1898

Skantze ställer mycket höga krav på det första ölet som låter dröja hela två år innan det är färdigt. När han äntligen tappar upp för kritikernas lovord så är det dock “af den yppersta beskaffenhet” – en klar succé.

 
falcon_var_historia.jpg

30-talet

Efter 40 år av gott öl så lämnar Skantze över tappen till sonen Erland år 1937. Han håller dock ett falköga på produktionen ända fram till sin död.

falcon_ljusgul.png
 
falcon_etiketter.jpg

50-talet

När smög då Falcon upp på etiketterna? Det var när Falken AB skulle lansera sitt öl på Systembolaget som varumärket Falcon uppkom. Och uppåt gick affärerna!

 
falcon_falkenbrygeri_lastbil.jpg

60-talet

Det är inte för intet som det kallas det glada sextiotalet. Till våren 1965 kommer den första Falcon-burken och till hösten tar mellanölet Sverige med storm. Falcon får mer luft under vingarna.

falcon_ljusgul.png
 
falcon_design_burkar.jpg

70-talet

Även efter Skantzes död lever hans höga krav på vattnet kvar. När bryggeriet måste flytta till en större tomt så dras vattenledningarna tillbaka till den ursprungliga källan – i andra sidan av Falkenberg. Hellre omvägar än genvägar! 

 
falcon_falken_bryggeri.jpg

90- tal

Efter 100 år av ölbryggning så köps Falcon upp av Carlsberg Group år 1996. Falcon fortsätter bryggas i Falkenberg och lanserar Sveriges allra första 3,5 % öl år 1997.

 
falcon_burkar_1990.jpg

2014

Efter 118 år av gott öl så kan man nu äntligen njuta av en Falcon när som helst, var som helst. År 2014 välkomnar vi Falcons första alkoholfria öl!

 
falcon_burk_2014.jpg

2017

Idag är det inte längre något snack om att Falcon bryggs i Falkenberg. Ja, Falcon nöjer sig inte med att sponsra Falkenbergs FF utan inviger även Falcon Alkoholfri Arena. Här får 5500 människor plats att njuta av Falkenberg tillsammans.

 
Falcon_alkoholfri_arena.png

2018

Stoltheten över det lokala bryggeriet lever kvar och passionen som människorna i Falkenberg lägger ner för att brygga Falcon varje dag går inte att ta miste på.

 
Falcon_2017.jpg