KYLNING

 

Hur kyler man öl bäst? Eftersom ljus öl är godast vid 6-10 °C och mörk öl vid 10-12 °C så är det viktigt att bemästra konsten att få ölet kallt snabbt.

Det snabbaste sättet att kyla öl snabbt är saltat isbad – inget slår att fylla upp diskhon, eller varför inte Falcons ishinkskyl med is, vatten och ca två matskedar salt per liter. Ölet kallnar innan du hinner steka en hamburgare!

Man kan också kyla öl:

– I marken
– I vattnet
– På balkongen
– Genom att gömma den i frysfacken i det första man gör när man är och storhandlar för att grilla och vet att man kommer gå runt ett tag innan man är färdig.


Öl fryser mellan 1-3 minusgrader, så vänta inte för länge när du väntar på något gott! Kan man då dricka fryst öl om man tinar den? Japp. Men det är en stor skymf mot Ölguden att ens låta detta hända och kan komma att straffas med pissljummen öl i livet efter detta.

 
falcon_forkylning.png
 

FLER LIVSVIKTIGA ORD