Rhys Powell har alltid varit fascinerad av biologi och kemi och för 12 år sedan då han började brygga öl, var det främst för att han själv ville bestämma recepten. Idag ansvarar han för all öl som bryggs och utvecklas på Bryggeriet i Falkenberg.
3 nyckölfrågor:
Vad är det svåraste med att brygga en bra lageröl?
Lageröl, specifikt ljus lager, ska vara ren, len och törstsläckande. Till skillnad från mörkare eller mer humlefokuserade stilar har man ingenstans att gömma några eventuella felsmaker. Allting ska vara i perfekt balans från råvaror, igenom hela bryggprocessen och fram till tappning. Den är lätt den svåraste stilen att brygga.
Hur serverar du din Falcon för största smak?
För mig ska ölen serveras på fat, i anpassat glas och gärna till fågel eller kött, helst rostat med goda grönsaker och en saftig sås.
Favoritfalken?
Jag tycker det är svårt att slå den klassiska Falcon Export.